Koalaverblijf Ouwehands Dierenpark

koalaverblijf

In Ouwehands Dierenpark wordt hard gewerkt aan een nieuw koalaverblijf.  De verwachting is dat dit nieuwe onderdeel van het park wordt geopend in het voorjaar van 2024.

Sinds de start van de bouw in februari 2023 is er al veel voortgang geboekt. Beelden vanuit de lucht laten nu ook duidelijk de structuur van de bouw zien waarin de binnenverblijven van de koala’s zichtbaar zijn. Sinds begin september is de bouw in een stroomversnelling gekomen. Er is namelijk heel veel prefab gemaakt en dit wordt komende maand allemaal in het park geplaatst.

Projectmanagement
Halverwege dit jaar werd Rienks Adviseurs gevraagd om het projectmanagement op zich te nemen voor de realisatie van de ruwbouw en de aankleding/beleving van het volledige verblijf. Dankzij de ervaring van Frits Hogen Esch konden we snel en effectief sturing geven aan het project dat al vol in uitvoering was.

Een stukje Australië
De nieuwe ‘Australian Experience’, zoals het project intern genoemd wordt, krijgt een oppervlakte van ca. 1.800m2. Het zal in eerste instantie drie koala’s in de binnen- en buitenverblijven huisvesten samen met Parma wallaby’s. In het centrum van het gebouw bevindt zich straks een belevingsvolle binnentuin van ca. 170m2. Hierin komen vlinders. Het complete gebied geeft de bezoeker van het park straks een ware Australië beleving.

Ouwehands Dierenpark is het enige park in Nederland dat de koala’s vanaf volgend jaar in een park huisvest.

koalaverblijf ouwehands


TIJD VOOR EEN KENNISMAKING?

We zijn benieuwd naar jouw plannen, dus bel of mail ons gerust.