BREEAM-NL Marga Klompé Building, Tilburg University

  • Opdrachtgever Tilburg University
  • Dienst Duurzaamheidsadvies
  • Omvang 4500 m2 bvo
  • Ambitie Outstanding
Tilburg University BREEAM

BREEAM-NL Marga Klompé Building, Tilburg University

Met het oog op het toenemende aantal studenten, breidt Universiteit Tilburg uit. Het project omvat de nieuwbouw voor een onderwijsgebouw ter grootte van ongeveer 4.500 m2 BVO, met de naam “Marga Klompé Building”. Het gebouw biedt ruimte aan grote en kleine collegezalen, zelfstudieplekken en een ruime foyer t.b.v. evenementen. Het pand krijgt vier bouwlagen en een technische kelder en past qua stijl bij de architectuur van Bedaux, net als veel andere panden op de campus. Het plan werd door het ontwerpteam uitgewerkt tot en met de vergunningsaanvraag (DO+) en is als UAV-GC project in de markt gezet. De universiteit heeft als doel gesteld om voor dit project een BREEAM-NL certificaat te realiseren met de score ‘Outstanding’ voor de ontwerp- en opleverfase.

 

impressiefoto: Powerhouse Company

"Rienks Adviseurs heeft voor ons het BREEAM certificeringstraject naar volle tevredenheid begeleid. Onze duurzaamheidambities zijn hoog. De Marga Klompé Building is energie-neutraal en het eerste onderwijsgebouw in Nederland met een massief houten constructie van CLT".
Richard Antens, Real Estate Management & Services Tilburg University

Ons Werk

  • Rienks Adviseurs is voor beide fasen BREEAM-NL expert/adviseur.
  • De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool.

Meer weten over dit project?

Neem contact met onze expert op

LENNERT DE ROOIJ
PROJECTMANAGER - KOSTENADVISEUR
Lennert de Rooij junior projectmanager

Extra informatie