BREEAM-NL distributiecentrum Venlo, VidaXL

  • Opdrachtgever VidaXL
  • Dienst Duurzaamheidsadvies
  • Omvang 105.000m2 BVO
  • Ambitie Very Good
VidaXL BREEAM

BREEAM-NL distributiecentrum Venlo, VIDAXL

De bouw van een innovatief distributiecentrum voor VidaXL op Trade Port Noord te Venlo is gerealiseerd. VidaXL is een internationale online retailer en heeft momenteel 310 medewerkers in haar kantoren in o.a. Venray en Utrecht (NL), en voorziet maandelijks ongeveer 150.000 klanten in heel Europa en Australië.

De bouwkundig aannemer was verantwoordelijk voor de bouw van dit nieuwe distributiecentrum dat is opgeleverd aan de gebruiker VidaXL. Het gebouw bestaat uit 7 warehouses en een kantoor. Verder zijn er mezzanines boven de expedities in de warehouses. Er zijn tussenvloeren in enkele stellingen in hal A, F en E, de tussenvloeren in hal A en F zijn pick-to-belt gebieden. Als uitgangspunt is een ambitieniveau gekozen voor het BREEAM certificaat “Very Good”.

Ons Werk

Rienks Adviseurs heeft de BREEAM-NL Assessorrol vervuld. Daarbij werd nauw samengewerkt met de BREEAM-NL Expert. De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool.

De Assessor toetst deze bewijsvoering en beoordeelt als onafhankelijke derde het project op duurzaamheid volgens de BREEAM-NL normen. Er werden twee certificaten behaald; het ontwerpcertificaat en het oplevercertificaat. Voor het oplevercertificaat heeft de Assessor ook het project op locatie bezocht om daar opnames verzorgen.

Het advies van de Assessor vormt de basis voor een BREEAM-NL ontwerp- en oplevercertificaat.

 

 

Meer weten over dit project?

Neem contact met onze expert op

LENNERT DE ROOIJ
PROJECTMANAGER - KOSTENADVISEUR
Lennert de Rooij junior projectmanager

Extra informatie