Leidsche Rijn Centrum, asr Real Estate

  • Opdrachtgever asr Real Estate
  • Omvang 38.000 m2 detailhandel en horecavoorzieningen, 9.000 m2 kantoren, 762 woningen, ondergrondse parkeergarage 2.000 pl
leidsche rijn centrum

Leidsche Rijn heeft een eigen centrum gekregen. Het kerngebied van dit project bestaat uit pleinen, horeca en andere commerciële voorzieningen. Daarnaast werden hier 734 woningen gerealiseerd en  ca. 10.000 m2 kantoorfunctie. In Leidsche Rijn Centrum draait het niet alleen om de winkels, kantoren en woningen. De gemeente Utrecht heeft er ook tal van andere functies, zoals een bioscoop, culturele voorzieningen, een bibliotheek en een bus- en treinstation gerealiseerd. Uiteindelijk is een multifunctioneel centrum opgeleverd met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling.

Naast de voorzieningen is er ook veel aandacht besteed aan het wonen in het gebied. Boven de winkels zijn voornamelijk woningen. Omdat in Leidsche Rijn al heel veel gezinnen wonen, is het aanbod van woningen in het centrum vooral gericht op stellen zonder kinderen, starters, alleenstaanden en ouderen. ‘Aan de voorkant van de woningen is er de levendigheid van het centrum, maar in de binnentuinen is het heerlijk rustig’.

“Het hoge kennisniveau van de projectmanagers, de duidelijke communicatie en het meedenken en adviseren tijdens het gehele project Leidsche Rijn Centrum, van prijsvormingsprocedure tot en met realisatie van dit enorme project, was mede bepalend voor het eindresultaat”
K.J. van der Zee, voormalig directeur Ontwikkeling & Realisatie, asr Real Estate

Ons Werk

  • Advisering hoofd realisatie inzake realisatie project (aanpak, planning, organisatie)
  • Het aansturen van meerdere gremia met als doel de (technische)  processen richting te geven (technisch overleg, WKO, overleg met gemeente etc.) en het actief deelnemen aan deze overlegstructuren.
  • Advieswerkzaamheden inzake prijsvorming (advies juridische structuur  inzake contractvorming en strategisch inzicht inzake prijsvorming)
  • Sturende rol in het proces om te komen tot diverse aannemingsovereenkomsten

 

Meer weten over dit project?

Neem contact met onze expert op

BERT STREEFKERK
SENIOR ADVISEUR/PROJECTMANAGER
Bert Streefkerk senior adviseur projectmanager

Extra informatie