Nieuwbouw complex IJDock, asr Real Estate

  • Opdrachtgever a.s.r. Real Estate
  • Dienst projectmanagement
  • Omvang 89.000 m2
IJDock projectmanagement aanbesteding

Rienks Adviseurs droeg o.a. zorg voor het projectmanagement bij IJDock. Vanaf het begin stond vast dat IJDock, een compleet nieuwe omgeving, een multifunctioneel complex werd: een combinatie van wonen, werken en recreatie in de binnenstad van Amsterdam.

Het  ontwerp betrof maar liefst vijf gebouwen, parkeergelegenheid en diverse voorzieningen. De gemeente wilde een typisch ‘stadseiland’ waarbij bovendien het zicht op het IJ niet verloren mocht gaan.

IJDock projectmanagement

Dit complexe project bestaat uit meerdere deelprojecten. De indeling is als volgt: bouwdeel I (KLPD), bouwdeel II (woningen), bouwdeel III/V (Gerechtelijke Organisatie), bouwdeel IV (hotel), bouwdeel VI (gemeenschappelijk onderbouw) en bouwdeel VII (infra).

Parkeergarage (Interparking IJDock) en Hotel IJdock refereren nog aan de projectnaam.

 

 

Ons Werk

  • Vanwege de complexiteit van het project wilde de opdrachtgever de regie blijven houden tijdens de uitvoeringsfase van het project.  Hiertoe werd ondersteuning gezocht op het technisch en bouwjuridisch vlak in de vorm van een senior adviseur die zowel inhoudelijk als procesmatig kennis en ervaring had met projecten van soortgelijke financiële en complexe omvang.
  • In de functie van projectdirecteur was Bert Streefkerk verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het project. Op hoofdlijnen geldt hier verantwoordelijkheid voor planning, financiën en kwaliteit.
  • Middels de projectorganisatie werden de verantwoordelijke projectmanagers van de afzonderlijke bouwdelen aangestuurd.
  • Tevens werd advies gegeven op juridisch en bouwtechnisch vlak, zowel vanuit een inhoudelijke als vanuit een procesmatige invalshoek.
  • Daarnaast werd er projectondersteuning aangeboden door middel van het beheren van het projectdossier en notuleren.

Meer weten over dit project?

Neem contact met onze expert op

BERT STREEFKERK
SENIOR ADVISEUR/PROJECTMANAGER
Bert Streefkerk senior adviseur projectmanager

Extra informatie