Koalia in Ouwehands Dierenpark geopend

Koalia opening

Koalia Ouwehands Dierenpark geopend

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, drie koala’s zijn vorige week gearriveerd in Nederland. Deze koala’s zijn de bewoners van het splinternieuwe verblijf Koalia in Ouwehands Dierenpark. Ouwehands Dierenpark is het enige dierenpark in Nederland dat de koala gaat huisvesten.

Vanaf de zomer is Rienks Adviseurs bij dit bijzondere project betrokken voor het projectmanagement. Ondanks het natste jaar ooit is het verblijf uiteindelijk voor de meivakantie opgeleverd. Het grootste deel van het gebouw kwam in prefab elementen aan op de bouwplaats waardoor het casco er binnen 3 weken stond. Het gebouw is middels de 128 zonnepanelen wat betreft elektra zelfvoorzienend, evenals een groot deel van de  verwarming. Voor die laatste zijn er twee warmtepompen die het gebouw verwarmen. Bijzonder detail is de verwarming die in de klimbomen is geplaatst, een experiment om te kijken of de koala’s hier op een minder warme dag gebruik van gaan maken.

Koalia opening

Ondanks deze prachtige techniek zijn warmtepompen niet echt fraai voor de uitstraling. Vandaar dat deze zijn weggewerkt in het informatiehuisje van de Australische Outback. Veel materialen zijn hergebruikt zoals bijvoorbeeld boomstammen waar planken voor de patio van zijn gezaagd.

De dieren konden even rustig bijkomen van hun reis en wennen aan hun nieuwe leefomgeving maar vanaf vandaag kunnen bezoekers deze koala’s bewonderen in het stukje Australië in het hart van het dierenpark.

Wij wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe verblijf!

Koalia geopend


TIJD VOOR EEN KENNISMAKING?

We zijn benieuwd naar jouw plannen, dus bel of mail ons gerust.