Nieuwbouw The Stack en The Bow, Amvest

  • Opdrachtgever Amvest
  • Dienst projectmanagement
projectmanagement aan het ij stack en bow

Aan het IJ Stack en Bow is een nieuwbouwproject aan de Noordelijke IJ-oever op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1.600 huur- en koopwoningen. Aan het IJ is de woonwijk die onderdeel uitmaakt van de nieuwe wijk Overhoeks. Een nieuwe groene stadswijk net buiten de hectiek van Amsterdam.

Dit project betreft de realisatie van appartementengebouw  The Stack en The Bow, binnen de ontwikkeling Aan het IJ. Respectievelijk 119 en 108 appartementen. The Stack is een in prefab beton ontworpen gebouw met verspringende balkons en gevels, daardoor is elk appartement uniek. Met zwevende balkons en een unieke binnentuin is The Stack een eyecatcher. The Bow is een fraai in metselwerk opgetrokken golvend appartementengebouw met grote balkons en tevens twee binnentuinen. Ieder appartementengebouw heeft een eigen stallingsgarage.

Aan het IJ ligt op de plek van het voormalige Shell-terrein. Nu is het stadsdeel een creatieve plek geworden met een overvloed aan voorzieningen, zoals EYE Filmmuseum, de A’DAM Toren (de voormalige Shell-toren), tal van restaurants en het toekomstige Schegpark.

De ontwikkeling van het project past binnen de strategie en ambities van onze opdrachtgever Amvest om aantrekkelijke en duurzame woningen en woongebieden te ontwikkelen.

"Ik laat technisch inhoudelijke zaken gemakkelijk aan Rienks over, omdat ik weet dat het in goede handen is en ik door hen goed geïnformeerd word over de voortgang. Ik weet dus waar ik aan toe ben en kan zodoende mijn tijd efficiënt inzetten."
Erik Woerde, Ontwikkelmanager Amvest

Ons Werk

  • Het voeren van projectmanagement in het kader van het afronden van de prijsvorming en het compleet vastleggen van alle optimalisaties in het Technisch Ontwerp (TO) en bestekstukken
  • Het adviseren over de aannemingsovereenkomst en afwikkelen van de contractvorming
  • Het bewaken van de verwerking van het TO in de UO stukken
  • Het voeren van bouwdirectie tijdens de realisatiefase tot en met de oplevering

Meer weten over dit project?

Neem contact met onze expert op

WILLARD DE VRIES
SENIOR PROJECTMANAGER
Willard de Vries senior projectmanager

Extra informatie