Feestelijke bijeenkomst voor 1e paal nieuw schoolgebouw Xplore

1e paal xplore

Feestelijke bijeenkomst voor 1e paal nieuw schoolgebouw Xplore

De bouw is gestart! Deze maand is de 1e paal geslagen voor het nieuw te bouwen innovatieve schoolgebouw van Xplore Agora te Amsterdam. Het eerste schoolgebouw in Nederland dat specifiek is ontworpen voor het Agora onderwijsconcept. Het ‘leren op je eigen manier ‘was uitgangspunt bij planvorming en vormgeving. Xplore maakt deel uit van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs.

1e paal xplore

Samen met de gemeente Amsterdam zijn duurzaamheids- en flexibiliteitseisen uitgewerkt in o.a. BENG, Frisse Scholen B, groene gevels en het flexibel installatieconcept. Het ontwerpteam bestond uit Studio Hoksbergen, VDNDP, Huijsman & van Muijen, Van Rossum en Peutz.

projectmanagement nieuwbouw impressie school xplore ard hoksbergen

Rienks Adviseurs verzorgt o.a. het projectmanagement, de directievoering en het kwaliteitsmanagement voor dit project. In de ontwerpfase heeft ons duurzaamheidsadvies invulling gegeven aan de gestelde duurzaamheidseisen vanuit ZAAM. Onze kostendeskundige bewaakt de financiële voortgang van het project. Voor de gemeente Amsterdam zijn wij bij de planvorming en uitwerking van duurzaamheidseisen en flexibiliteit het aanspreekpunt voor de gemeente in het plangebied Elzenhagen. Oplevering van het nieuwe schoolgebouw voor Xplore, bouwwerkzaamheden uitgevoerd door Hegeman, staat gepland voor juni 2025.

1e paal xplore

 

 


TIJD VOOR EEN KENNISMAKING?

We zijn benieuwd naar jouw plannen, dus bel of mail ons gerust.